ELS BAERT
Logopediste
Hallo, ik ben Els, in 1992 studeerde ik af, met onderscheiding, als gegradueerde in de logopedie en audiologie, afstudeerrichting ‘leerstoornissen’. Aanvankelijk had ik zo’n 23 jaar lang mijn eigen praktijk te Oudenaarde, Oost-Vlaanderen. Er staan dus al ik al behoorlijk wat jaren ervaring op de teller.
Maar ik houd van uitdagingen en elk kind is voor mij bijzonder en uniek en vraagt dan ook zijn of haar eigen specifieke aanpak. Kinderen motiveren via een positieve benadering, door middel van beloning en/of spel is belangrijk voor mij. Daarnaast vind ik een open en eerlijke communicatie met de ouders, leerkrachten en andere personen die tot de leefomgeving van het kind behoren, bijzonder belangrijk. Alsook het opbouwen van een vertrouwensband met de kinderen en jongeren die naar de praktijk komen.
De voorbije jaren werkte ik bij ‘LogoJolien’ te Kuurne. Daar ik recent verhuisd ben naar Roeselare ben ik bijzonder blij dat ik mijn kennis voortaan kan gebruiken en doorgeven in de ‘Letterweide’.
Door het volgen van bijscholingen en het uitwisselen van kennis met collega’s blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.Ik beoefen mijn vak met nog evenveel enthousiasme als bij aanvang en ik kijk er naar uit om in de ‘Letterweide’ van start te gaan.
OPLEIDINGEN
- Bachelor in de logopedie (1992)
STUDIEDAGEN, VORMINGSESSIES, WEBINARS
- OMFT – logopedie en tandheelkunde (oromyofuntionele therapie) door Peter Helderop
- Rekenzwakke kinderen leren omgaan met de rekenwereld tot 20 – 100 en 1000 door Hilde Heuninck
- Praktijkdag dyscalculie – ‘Daar kan je op rekenen!’ (SIG)
- Intensieve bijscholingscyclus – ‘Therapeutische begeleiding van kinderen met rekenmoeilijkheden.’ (SIG)
- Woordenschatsuitbreiding TOS (Webinar) SIG
- Frans in Un, deux, trois – een kant – en – ‘klaar oefenprogramma voor kinderen en jongeren met dyslexie’ (Webinar)
- De impact van zwakke executieve functies op het leervermogen via spel remediëren (SIG)
- Aan de slag met Metaphon voor onderzoek en behandeling van kinderen met fonologische spraakklankstoornissen (Ingrid Herreman)