LYNN VAN ACKER
Diëtiste

Al van jongs af aan ga ik graag met kinderen om en ben ik gepassioneerd door voeding. Ik koos ervoor kleuteronderwijs te studeren maar merkte op dat ik meer wou dan voor een klas staan. Mijn passie voor voeding en mensen begeleiden naar een gezonde levensstijl kon ik niet loslaten. Daarom koos ik ervoor om de opleiding voedings- en dieetkunde te studeren. In juni 2021 studeerde ik af als diëtiste aan de Vives Hogeschool in Brugge. 
 
Als jonge, enthousiaste diëtiste geloof ik niet in de klassieke diëten. Mijn doel is om samen met u de balans terug te vinden in uw eetpatroon. En u te begeleiden in uw zoektocht naar een gezond evenwicht. Het tellen van caloriëen, voorgeschreven dagschema’s en klassieke diëten staat niet in mijn woordenboek. Ik ga voluit voor een persoonlijke aanpak en vind het belangrijk om samen een gezonde levensstijl aan te gaan. 
 
Met mijn voorkennis uit mijn vorige opleiding en de kennis als diëtist, bied ik u en uw kind een persoonlijke behandeling aan. Elk kind, elke ouder en elke opvoeding is anders, daarom hecht ik er veel belang aan om een behandeling voor jullie op maat aan te bieden die perfect bij jullie past.
 
Tijdens mijn stage in het AZ Sint-Jan Brugge maakte ik kennis met de behandelingen van eetstoornissen. Na deze stage ben heb ik een extra opleiding gevolgd om patiënten met eetstoornissen beter te kunnen begeleiden.                                                                        
Bij het begeleiden van eetstoornissen bied ik voornamelijk een luisterend oor. Ik vind het belangrijk om samen tot een oplossing te komen waarbij ook de kern van de eetstoornis wordt aangepakt. Ook ouders, familie en vrienden die raad willen rond de eetstoornis bij een geliefde kunnen bij mij terecht. 
 
Als erkend diëtiste ben ik lid van de ‘Vlaamse Beroepsvereniging Van Diëtisten’ (VBVD).
 
Om u steeds de beste begeleiding te bieden, vind ik het belangrijk mij constant bij te scholen. Ik volg dit academiejaar de postgraduaat tot diabeteseducator en vanaf januari staat de opleiding ‘voeding bij het jonge kind en adolescent’ op de planning. 

 

OPLEIDINGEN
-  Bachelor in  voedings- en dieetkunde, Vives Hogeschool Brugge 2021 

-  Certificaat basisopleiding eetstoornissen, Eetexpert 2021 

 
STUDIEDAGEN, VORMINGSESSIES, WEBINARS

- ‘Oorzaak preventie en aanpak bij moeilijke eters’ door Vicky De Beule 

- ‘Gezonde voeding tijdens en na de zwangerschap’ 

OPLEIDINGEN OP DE AGENDA
- Postgraduaat diabeteseducator, Vives Hogeschool Brugge
- Opleiding 'voeding bij het jonge kind en adolescent', Odisee Hogeschool