INE NEERINCK
Psychologe

Als klinisch psycholoog studeerde ik in juni 2021 af aan de Universiteit van Gent. Mijn hart lag bij aanvang van de opleiding reeds bij kinderen en jongeren, wat doorheen de jaren enkel maar gegroeid is. Mijn stages heb ik telkens gedaan bij kinderen en jongeren, wat voor mij een bevestiging was dat ik enorm graag met deze doelgroep wil werken. 

 

Vrij snel kwam ik als klinisch psycholoog terecht in het enthousiaste team van Letterweide. Onder het motto ‘iedereen is anders’ bied ik in de groepspraktijk persoonlijke en individuele therapeutische begeleiding aan voor kinderen en jongeren met uiteenlopende klachten of problematieken. Ieder kind of jongere en diens omgeving is uniek, waardoor geen enkele begeleiding hetzelfde is. Kwalitatieve zorg op maat staat bijgevolg centraal voor mij. Daarnaast vind ik het belangrijk om in de mate van het mogelijke de omgeving te betrekken, waardoor ook de omgeving het kind of de jongere ten volle kan ondersteunen. Ook ouders kunnen bij mij terecht met vragen omtrent opvoeding, een problematiek bij hun kind, etc. 

 

Als klinisch psycholoog ben ik erkend bij de Psychologencommissie (erkenningsnummer 982131515)  en lid van de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen (VVPK).  Ik hecht veel belang aan het idee omtrent levenslang leren, waardoor ik mij wil blijven bijscholen door middel van workshops en webinars. Na enige werkervaring wil ik graag een postgraduaat opleiding of psychotherapie opleiding volgen. 


 OPLEIDINGEN

- Bachelor in de Klinische Psychologie (UGent) 
- Master in de Klinische Psychologie (UGent) 


STUDIEDAGEN, VORMINGSESSIES, WEBINARS

-Webinar 'Angst de baas'