Begeleiding van
hoogsensitieve kinderen

Elk kind wordt geboren met een eigen persoonlijkheid en een aantal unieke karaktereigenschappen. 

Uit onderzoek weten we dat vijftien tot twintig procent van de kinderen een eigenschap heeft die we als 'hoogsensitief' bestempelen. 

Waar sommige baby's zich helemaal niet druk maken over wat ze te eten krijgen en hoe warm of hoe koud het is in de kamer, zijn hoogsensitieve baby's net heel gevoelig voor elke verandering in hun omgeving. Ze schrikken van onverwachte geluiden of fel licht. 

Als ze ouder worden, zijn ze ‘gevoeliger’ dan andere kinderen. Ze huilen wanneer hun gevoelens gekwetst worden, ze maken zich meer zorgen, maar kunnen ook heel erg gelukkig zijn. Ze overwegen verschillende mogelijkheden voordat ze iets ondernemen, zodat het soms lijkt alsof ze verlegen of bang zijn. 

Ze vallen ze vaak op vanwege hun vriendelijkheid en neiging om anderen te helpen. Onrecht, wreedheid of onverantwoordelijk gedrag maakt hen van streek. 

Net door deze eigenschappen worden ze eerder dan andere kinderen overweldigd door een grote hoeveelheid prikkels, en proberen ze dit vaak te vermijden door zich terug te trekken. Wanneer ze toch overprikkeld raken, lijken ze snel 'overstuur' en 'overgevoelig'. 

Tijdens de begeleiding help ik, op een leuke en speelse manier, gevoelige en hoogsensitieve kinderen omgaan met dit bijzondere kenmerk en zoeken we samen uit hoe ze best kunnen omgaan  met de uitdagingen én troeven die het gevoeldig zijn of het hoogsensitief zijn met zich meebrengt.