Werkwijze

U kunt telefonisch of via mail een afspraak maken.

We leren elkaar kennen via een intakegesprek. Tijdens dit gesprek leer ik u, uw eetpatroon en uw hulpvraag kennen. Aangezien een eetpatroon vaak gepaard gaat met emotioneel welzijn, vind ik het belangrijk dat u zich op uw gemak voelt. Daarom mag u gerust vragen stellen en bakent u zelf uw grenzen af. 

In het intakegesprek wordt uw lichaam volledig geanalyseerd. Wat houdt dit in? U wordt gewogen en uw lichaams-samenstelling wordt bepaald aan de hand van een BIA-weegschaal. De eerste consultatie duurt ongeveer 1 uur.

 

Het tweede consult vindt 1-2 weken na het intakegesprek plaats. Tijdens het tweede consult gaan we dieper in op uw hulpvraag. Specifiek advies, tips en tricks worden samen met u opgesteld. Naargelang de hulpvraag varieert dit gesprek van 30 tot 45 minuten. 

 

Het eerste opvolggesprek gaat 1 maand na het tweede consult door. Zo heeft u even de tijd om de tips en adviezen toe te passen in uw dagelijks leven. Maar wordt er toch kort op de bal gespeeld als er zich moeilijkheden zouden voordoen. We bespreken het verloop van de tips en adviezen. Indien nodig wordt het advies aangepast. Vervolgens gaan we dieper in op de hulpvraag en wordt er verder advies gegeven. Dit gesprek duurt volgens de hulpvraag 20 minuten tot 30 minuten.

 

Verdere opvolggesprekken worden in samenspraak met u vastgelegd volgens uw noden. Dit kan maandelijks tot 3 maandelijks zijn. Deze opvolggesprekken duren ongeveer 20 minuten. 

Doelgroep

Binnen de groepspraktijk focus ik me vooral op de behandeling bij kinderen en moeilijke eters, mensen met eetstoornissen en personen die een gezondere levensstijl willen aangaan. 

Privacy

Als erkend diëtiste ben ik gebonden aan de geheimhoudingsplicht. Dit wil zeggen dat ik geen informatie over u mag delen met derden, enkel indien u hier specifieke toestemming voor geeft. 

Tarieven & terugbetaling

Belangrijk om te weten is dat de terugbetaling voor een consultatie verschillend is per ziekenfonds. Tijdens de eerste consultatie bekijken we samen waar u recht op heeft volgens uw ziekenfonds. 

 

Een kind dat wordt doorverwezen in het kader van het obesitastraject, heeft in het eerste jaar van de behandeling recht op 5 consultaties (1 intakegesprek en 4 opvolggesprekken). In het tweede jaar van de behandeling worden er 4 opvolggesprekken terugbetaald. In onderstaande tabel vind u de tarieven terug.

Hieronder kunt u de geldende tarieven terugvinden. 
Klik op de pijlen om te scrollen in de prijslijst.

Eerste consultatie

Duur: 60 tot 75 minuten 
Tarief: € 55

Eerste consultatie - Koppel: 2 personen

Duur: 75 tot 90 minuten
Tarief: € 65

Eerste consultatie - obesitastraject kind

Duur: 60 tot 75 minuten 
Tarief: € 41,36 (terugbetaling: € 31,02)

Tweede consultatie

Duur: 30 tot 45 minuten 
Tarief: € 30

Tweede consultatie - Koppel: 2 personen

Duur: 45 minuten
Tarief: € 40

Vanaf tweede consultatie - obesitastraject kind

Duur: 30 minuten

Eerste jaar: 5 terugbetaalde consultaties
Tweede jaar: 4 terugbetaalde consultaties

Tarief: € 20,68 (terugbetaling: € 10,34)

Derde ... consultatie/eerste opvolggesprek

Duur: 20 minuten
Tarief: € 20

Derde ... consultatie/eerste opvolggesprek
Koppel: 2 personen

Duur: 20 - 25 minuten
Tarief: € 25

NO SHOW

Een afspraak dient minstens 24 uur voor de afspraak geannuleerd te worden. Indien later wordt dit aangerekend als een consultatie.

Contactgegevens

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, neem dan vrijblijvend contact op.


E-mail: [email protected]
Telefoon: 0474 33 12 69

Mijn RIZIV-nummer: 5-63512-58-601


Benieuwd naar meer?

Volg mij op social media:
Facebook: https://www.facebook.com/dietisteLynn
Instagram: https://www.instagram.com/dietiste_lynn/